Share |

Bila Kakak Beraksi

suka bila kakak pakai jaket ni..nampak kiut.!!

dulu2

video

::.Kakak sekolah baru.::


Huhuhu..pening dgn kakak. baru2 nih masukkan kakak ke sekolah baru. tapi x serasi..nampaknya kene tukar sekolah lain..naseb baek ader rezeki lagi..dapat jugak sekolah kat opis ummi..dekat sket ummi nk tgk klu ada apa2 masalah. 1st day, bila ditanya " kakak, ok ke sekolah yang nih.." sepantas kilat dia jawab..OKEYYY!!..hah lega dah settle 1 masalah.



Skang musim cuti sekolah, cikgu ada bg keje rumah hari jumaat lepas..punyalah excited..Jumaat mlm dah siap semua keje sekolah..tapi ader pulak tambahan contengan di setiap muka surat..hurmmm..jenuh lah nak bgtau dgn cikgu dia kang..



resah gelisah..

sampai satu hari...rasa x tenterm mcm ada yang tak kene..buat apa serba x kena..kenapa yer..entahlah..rasa cam nak cuti jenajalan jauh2..tp klu jenjalan pakai air liur dah lama dah aku jln jejauh..tp itu bukan masalahnya..masalahnya aku letih..dah mula boring dgn rutin harian skang...klu ubah tune sket rutin tuh agaak2 jd mcmner erk..

huh..kelas plak dah start..kompem dan tersgt2 kompem akan jadi lebih sibuk..anak2 dah x bleh nak memanja sgt sbb bila aku letih temperature sng naik..huhuhu..ntah bila nk berubah...dah 29 tahun idup bende yg tuh takleh nk ubah...dah cuba mmg tak boleh..kira sapa boleh ubah suhu aku nih..mmg salutelaaa..
dah la aper merepek2 nih...keje aku nih berlambak2 ntah bilanya nk abis..tapi buat mmg kene buat nyer..so apo layi..buat le roje nyer tuh...


*..gambar hiasan sahaja..*

Welkam Our NewBorn


Hurm akhirnya lahir jugak anak ummi yang sorang..ingatkan boy rupanya gugurl lagik..xpe yg ptg sihat..ada hikmahnya sbb jimat lah ummi ngan abah..xyah beli baju farisyah boleh pakai baju kakak syadiyah..tapi bila tgk kat jualan geram jer tgk baju baby..cantik2....pengalaman melahirkan farisyah tak sanggup nak share..klu di share rasa mcm kene pijak2 je hatinya..punyalah geram..honestly buat masa nih mmg aku tobatlah x moh bersalin kat Putrajaya lagik...knaper? syy..x nak ceritalah kat sini..bia simpan jerk dlm hati..

Hari Sukan Generasi

4 April 2010- Hari ni hari sukan kakak. Awal pagi dah bangun bersiap. Tapi, macam biasalah lambat jugak.. Hari sukan kali ni abah tak leh join sebab abah ader game bola sepak Geng Shining..huhuhu. Apa yang best kakak sronok menggayakan kasut barunya..






Lepas habis sukan umi dan kakak terus bergegas ke padang INSPEN. Bagi sokongan kat abah pulok...


Kami balik awal sebelum game habis..penat dan tertido..ZzZZzZzz

Holiday Ke Lumut/Pangkor

12 Februari 2010 diya n femli included nenek n atok pergi bercuti ke lumut/pangkor. jalan sgt jem dan terpaksa lalu jalan biasa..pon jem jugak but dpt pengalaman baru sbb x pnah lalu jalan biasa ke utara...singgah jap minum cendol n mkn nasi ayam..masyuk kedai tuh arini sbb jalan sgt jem dan ramai yg benti makann..!!


abah sempat berposing poyo sbb tunggu cendol lambat sgt!!


atuk "naper cendol nih pahit"




hampir pukul 6 jugak baru kami sampai kat lumut..setelah meredah jem dan jalan dgn macam2 pemandangan..

malam tuh lepas mandi n berehat..pergi shopping sket2 kat lumut..lepak2 kat jetty bistro..sedap abc dia, abah order banana split yang mahal...


end.......

next day ...masa yang dianntikan..naik feri gi pangkor. punyalah ramai org nak ke sana..terpaksa bersesak-sesak mcm gi haji...huh..tobatlah len kali jgnlah gi time cuti umum gini..


macam2 aktiviti kami buat. snorkeling, kayak, naik bot, makan seafood.
hurm mmg syok ..

seperti datang, balik pon rakyat malaysia bersesak2 nak ke seberang sana..yuhu..hot hot..

Majlis Kenduri Doa Selamat/Besday

Hari sabtu 6 Februari 2010, umi n abah buat majlis doa selamat dan hari jadi syadiyah yang ke 3 tahun. ramai tetamu yg dtg n terimakasih dari kami sekeluarga..maaf jika ada kesilapand an kekurangan sepanjang majlis..


syadiyah x sabo nk potong kek..asik tgk jerk kek dia


ni antara gambo2 nyer..yang lain ada kat uncle rejab..still waiting

Selamat Hari Lahir My Lil Princess

Horey!! hari yang dinanti tiba jugak..4 februari 2010 genap syadiyah 3 tahun..hepi besday sayang a.k.a adik..eee geli jerk..semoga pjg umur murah rezeki dan jd anak solehah.setakat nih syadiyah harapan umi ngan abah..

hurm dah besar dah..bila nk dapat adik? soklan yg tak dpt umi jawab..serah pada tuhan jerk..umi n abah ambik cuti bawak dia jalan n beli brg utk majlis kenduri doa selamat hari sabtu nih... banyak tul barang nak kene beli nih..takpe buat pelan..
abah sempat singgah beli sticker utk moto dia..posing jap..cantek2 sticker kat sinih..
hurm kek dah tempah..cupcake pon dah ok..aper agi yer..

malam nyer baru boleh celebrate besday diya..kat Mc D. makan berger n aiskrim..potong kek sabtu nanti lah yer..


my generation

1st time pakai baju taska generasi..sejak2 akhir2 nih ada dgr diya nganyi lagu rasmi taska. n negaraku..gogo cun!!!dan akhirnya umi dpt tgk anak umi pakai baju taska. muka masih lagi mood2 tido..huhu..dah besar lah ini budak..sudah pandai ckp i lap u..!!